100kitchenstories – Paulina Suonvieri

Paulina Suonvieri är bosatt i Queenstown, Nya Zeeland, varifrån hon bloggar om mat och livsstil. På Paulinas blogg kan vi hitta recept på goda men fortfarande nyttiga maträtter, som exempelvis hennes “Raw Vegan Chocolate Avocado Mousse”. Nyttig choklad, det är svårslaget. Paulina driver också en instagram sida, även den kallad 100kitchenstories, denna är lika sevärd som själva bloggen. På hennes instagram sida publicerar hon bilder på mat, bilder på Nya Zeelands vackra klimat, ett och annat inspirerande citat och självklart mycket mer. 100kitchenstories har utsetts av både Expressen och Mitt Kök som en av 2016 hundra bästa matbloggar.

 

Linneas skafferi – Småbarnsmamman Linnea

En vardaglig men mycket inspirerande blogg är Linneas Skafferi. Linnea är mamma till Alex 4 år och Isac 1 år och gillar att arbeta i köket, ibland tillsammans med barnen. Som småbarnsförälder kan det vara svårt att finna tillräckligt med tid i köket, för att inte nämna finna recept som passar barnens smak, då kan man ta inspiration från Linneas blogg. Sedan Linnea startade sin blogg år 2007 har läsarsiffrorna ökat markant och hon har fått många möjligheter till att utöka sin karriär inom matvärlden. 2011 publicerades Linneas egna matlagningsbok “Gott att ge bort – Ätbara recept från Linneas skafferi”.

 

Matkoma – Familjen med ekologiskt och vegetariskt i fokus

Matbloggen “Matkoma” drivs av en barnfamilj med medlemmarna pappa Joacim, mamma Karro samt de fyraåriga tvillingarna Sixten och Klara. Familjen är bosatt utanför Göteborg och lever ett ganska normalt småbarnsfamiljs-liv. Recepten de publicerar på deras blogg är passande för alla från hemmabagare till stjärnkock då de är enkla och för det mesta icke tidskrävande. Matkoma-Familjen försöker hålla sina recept så ekologiska och vegetariska som möjligt. På bloggen Matkoma.se kan vi läsa om recept på allt från kanelbullar till pasta med broccolisås och brysselkål, allt gott och enkelt att laga. På bloggen finner vi även “Matkoma-kartan”, en karta där familjen har pekat ut några restauranger och fik de varit på och tyckt om.

 

Theveganista.se – En blogg med vegans mat i fokus

The Veganista är en blogg som drivs av Stockholmsbaserade Catrin Egerfors. Catrin startade bloggen när hon bestämde sig för att börja studera Hälsovetenskap med inriktning mot biomedicin på Linnéuniversietet. På sin blogg skriver Egerfors om nyttiga recept samt träning, två saker som står henne nära hjärtat. Några exempel på vilka slags recept man kan förvänta sig finna på Catrins blogg är Raw Gingerbread (veganska raw food pepparkakor) och vegansk lasagne gjord på bönor och linser. På sin blogg skriver hon även om sina favorit workouts vilket inkluderar allt från löpning till push ups.

 

Emelie Holm – Inspirerad av den thailändska kulturen

Emelie, skaparen av bloggen Emelie Holm, är en trebarnsmamma bosatt i Bangkok, Thailand. Emelie föddes i Sydostasien och har sedan dess rest över hela världen och bott i tre olika världsdelar där hon samlat in kunskap om alla möjliga sorters mat. Många av recepten Emelie skriver om är inspirerade av den Thailändska matkulturen, något hon låtit bli en röd tråd genom hela sin blogg. Utöver matdelen av Emelies blogg skriver hon även om resetips för dig som är sugen på att resa runt i Asien. Emelie gillar att laga och äta veganskt så du som är vegetarian eller vegan kan också finna något för dig på denna blogg.