Flippin Burger är en restaurang belägen på Observatoriegatan 8 i Stockholm. Hamburgerian använder endast närproducerade produkter i framställningen av sina maträtter vilket är vad som gör Flippin Burgers speciellt.

En månad i USA födde idén

Flippin Burgers historia börjar år 2011 då grundaren av företaget, Jon Widegren, sa upp sig från sitt tidigare jobb för att starta eget. Efter drygt en månad i USA på jakt efter inspiration hade Widegren kommit upp med idén om Flippin Burgers. Mot slutet av 2011 började vad som för ett halvår sedan bara var en tanke formas om till en detaljerad plan och idén publicerades på crowdfundingsajten fundedbyme.se. Två månader och 36 000 kronor senare hade 178 olika personer samlat ihop tillräckligt med pengar för att starta restaurangen. Invigningen av Flippin Burgers för de som deltagit i insamlingen skedde den 7 mars 2012. För övriga gäster invigdes restaurangen den 23 mars samma år.

Inte bara klassiska burgare

På Flippin Burgers meny hittar vi inte bara deras klassiska hamburgare. Utöver klassikerna hamburgare och cheeseburgare serveras bland annat en cream cheese och jalapeno-toppad burgare kallad “cricket”. “Cricket” är den amerikanska burgarhaket Cherry Crickets signaturburgare. Menyn inkluderar även burgarna “Flippin”- en dubbel cheeseburgare, och “Beanie”- en vegetarisk bönburgare. Tillsammans med burgarna serveras pommes frites vilka finns i variationerna “Fries”- klassiska pommes frites, och “Cheezus fries superstar”- klassiska pommes frites med en topping i form av smält ost.

Till dessert serverar Flippin Burgers en rad olika shakes och floats. Deras populära milkshakes är gjorda på den ekologiska glassen Ben & Jerrys. Smakerna som går att välja på är Vanilla, Chocolate Fudge Brownie, Strawberry Cheesecake och Cookie Dough. Ett vuxet alternativ till dessa shakes är Flippin Kombo, en shake spetsad med alkohol. Alkoholerna som finns tillgängliga för en Flippin Kombo är Jack Daniels (I den klassiska smaken eller honey), Captain Morgan och Bacardi Superior. Flippin Burgers serverar även den Amerikanska drycken floats, glass med läsk alternativt alkohol. Bland dessa är de alkoholfria dryckerna “Cherrytree cola float” och “Coca cola float”. Vill man ha en alkoholhaltig float så kan man välja mellan “Bourbon float” och “Kentucky joe”.

Samarbetar med en rad lokala kedjor

Flippin Burgers samarbetar med ett antal lokala kedjor för att få tag i närodlade ekologiska ingredienser. Allt kött som serveras på restaurangen kommer från Skärgårdskött, Svenskt gräskött eller Gröna Gårdar. Magnus Johanssons bageri står för alla leveranser av bröd till Flippin Burgers. Magnus Johanssons bageri är ett ekologiskt bageri i Hammarby Sjöstad. All mjölk som används i produktionen av deras utsökta milkshakes är hundra procent ekologisk. Flippin burgers shakes, som är gjorda på den fairtrade märkta glassen Ben & Jerry’s, toppas med ekologisk närproducerad grädde och handgjord kolasås från Pärlans Konfektyr. Tillochmed vinerna som serveras är närproducerade och innehåller inga konstgjorda tillsatser.

Öppettiderna hos Flippin Burger är 16.00 till 22.00 måndag till torsdag, 11.00 till 22.00 på fredagar och 12.00 till 22.00 på lördagar och söndagar. Det går inte att förboka bord hos Flippin Burgers då de anser det vara bättre om kunderna kan komma förbi och njuta av en måltid när de vill.